Miami: where worlds meet – alcalde de Miami a París

Any

2015

Client

Alcaldia de Miami-Dade County & Cambra de Comerç de Miami (Estats Units)

Serveis aplicats

Comercialització, Comunicació, Relacions Públiques

El projecte

Organització de conferència de premsa i presentació de l’alcalde de Miami, amb posterior breakfast i networking amb institucions i administracions franceses, inversors, empresaris i mitjans francesos, de les possibilitats comercials que ofereix Miami al mercat francès i presentació d’aquesta ciutat com a destinació turística de referència d’oci i MICE, en el marc de les missions comercials a Europa de l’alcalde de Miami, representants d’American Airlines, Miami International Airport, Port of Miami i la Cambra de Comerç de la mateixa ciutat, amb una triple missió: recerca d’inversors, enfortiment del negoci entre Miami i el mercat francès i acció promocional de la destinació Miami a França.

El repte

En l’actual conjuntura econòmica, la internacionalització d’empreses i emprenedors cap a mercats més dinàmics, pot significar una oportunitat per rellançar l’economia i assegurar la competitivitat de productes, serveis i projectes empresarials.
En aquest sentit, Miami representa una oportunitat per a aquells que aposten per aquest procés d’internacionalització, tant pel que pot oferir com a mercat per se, com per aspectes intrínsecs a la pròpia ciutat, port d’entrada als Estats Units i Llatinoamèrica.
L’objectiu final de “Miami: Where Worlds Meet” és atreure negoci francès cap a Miami, dinamitzant l’economia francesa, facilitant la internacionalització d’empreses i emprenedors d’aquest mercat cap a Miami i aprofitant, al seu torn, per donar a conèixer l’oferta turística i de turisme de negocis d’aquesta ciutat. La iniciativa es concentra, bàsicament, en sis àrees principals: ciències biològiques / biomèdiques, disseny de modes i arquitectura, aviació i indústria aeroespacial, serveis financers, tecnologia i turisme.

Les accions

 • Prospecció d’espais de la ciutat de París i selecció del venue més indicat.
 • Organització de la logística de la presentació: venue, protocol, material tècnic, esmorzar, servei de fotografia, decoració i tematització, edició de pop-ups i banners, backdrops, etc.
 • Identificació del públic objectiu i receptiu al missatge de l’alcalde de Miami i elaboració del llistat de convidats.
 • Convocatòria d’institucions i càrrecs de l’administració francesa, perfils empresarials, inversors seleccionats i disseny de l’argumentari de convocatòria (convincent i seductor).
 • Elaboració de diferents comunicats de premsa.
 • Convocatòria de mitjans de comunicació per la presentació de la destinació, tant d’àmbit regional com nacional i internacional, incloses televisions, agències de premsa i ràdio.
 • Gestió d’entrevistes personals entre l’alcalde de Miami, el president de l’Oficina de Turisme de Miami i la premsa convidada.
 • Treball conjunt amb l’equip de l’alcaldia de Miami per elaborar l’eix discursiu de la presentació.
 • Adaptació i traducció de les diferents presentacions dels membres de la missió comercial.
 • Assistència a l’alcalde i al seu equip durant el transcurs de l’esdeveniment.
 • Seguiment i control de l’assistència i atenció al públic.
 • Press clipping de l’acció i follow-up amb institucions, inversors i empresaris assistents.

El resultat

Més de 200 persones, entre institucions, periodistes, empresaris i inversors presents durant l’acte.
Enfortiment de les relacions comercials i de negoci entre Miami i França, arribant a situar els francesos en més del 5% del total d’inversions internacionals a Miami.
Enfortiment dels llaços institucionals entre Miami i França.
Convocatòria final de més de 30 mitjans de comunicació per la presentació de la destinació, tant d’àmbit regional com nacional i internacional.
Múltiples entrevistes in situ gestionades entre l’alcalde de Miami, el president de l’Oficina de Turisme de Miami i la premsa convidada, com per exemple amb la ràdio nacional RTL o la revista de viatges Petit Futé.
Cobertura mediàtica múltiple en mitjans tant d’àmbit nacional com internacionals.

© aQa 2024. All Images Rights Reserved