Llançament de Harry Potter i el llegat maleït a Casa del Llibre

Any

Setembre – Octubre 2016

Client

Casa del Llibre

Serveis aplicats

Comunicació, Relacions Públiques

El projecte

Dinamització amb els mitjans de comunicació del llançament en castellà i català del llibre Harry Potter i el llegat maleït a les llibreries de Casa del Llibre i convocatòria de premsa per a la nit de portes obertes a les botigues de Casa del Llibre de Gran Vía (Madrid), Rambla de Catalunya (Barcelona) i Alacant.

El repte

Després d’anys de silenci de les aventures de Harry Potter, la versió anglesa del llibret teatral de l’última història basada en el personatge del mag, va sorprendre en vendes a les llibreries espanyoles. A partir d’aquest fet, van imaginar un fenomen semblant amb el llançament de la seva versió en castellà i català i moltes llibreries espanyoles van organitzar esdeveniments especials per atraure i dinamitzar l’espera i les compres dels seus fans. En aquest cas, el repte consisteix en fer de Casa del Llibre la cadena de llibreries de referència sobre el llançament de cara als mitjans de comunicació i als clients potencials.

Les accions

  • Redacció de dues alertes informatives distribuïdes entre una base de dades pròpia de mitjans generalistes,d’oci i cultura i literatura.
  • Pushing actiu als mitjans de comunicació nacionals i autonòmics que han rebut les notes.
  • Gestió de les peticions d’informació i entrevistes generades arrel dels enviaments.
  • Atenció a la premsa durant la celebració de la nit de portes obertes a les botigues de Madrid i Barcelona i durant la posterior jornada de vendes.
  • Seguiment de les repercussions del llançament a Casa del Llibre, recopilatori de premsa i càlcul de l’equivalència publicitària.
  • Informe de l’acció.

El resultat

Les repercussions d’aquesta acció apareixen d’immediat, tant abans del llançament en format prèvia o agenda, com el mateix dia del llançament i els dies posteriors, en format notícia i/o crònica d’allò succeït.
En total, són més d’un centenar d’aparicions a mitjans d’abast nacional i autonòmic, amb un impacte en equivalència publicitària de més de 2,3 milions d’euros.
Mitjans com Telecinco, Antena 3, Televisió Espanyola, El País, Crònica Global, TV3, La Vanguardia o El Periódico, assisteixen a cobrir el llançament a les botigues de Casa del Llibre.

© aQa 2024. All Images Rights Reserved