Miami: where worlds meet – alcalde de Miami a Madrid

Any

2013

Client

Alcaldia de Miami-Dade County & Cambra de Comerç de Miami (Estats Units).

Serveis aplicats

Comercialització, Comunicació, Relacions Públiques

El projecte

Organització de conferència de premsa i presentació de l’alcalde de Miami, amb posterior cocktail i networking amb inversors, empresaris i mitjans espanyols, de les possibilitats comercials que ofereix Miami al mercat espanyol i presentació d’aquesta ciutat com a destinació turística d’oci i MICE de referència, en el marc de les missions comercials a Europa de l’alcalde de Miami, representants d’American Airlines, Miami International Airport, Port of Miami i la Cambra de Comerç de la mateixa ciutat, amb una triple missió: recerca d’inversors, enfortiment del negoci entre Miami i el mercat espanyol i acció promocional de la destinació Miami a España.

El repte

En l’actual conjuntura econòmica, la internacionalització d’empreses i emprenedors cap a mercats més dinàmics, pot significar una oportunitat per rellançar l’economia i assegurar la competitivitat de productes, serveis i projectes empresarials.
En aquest sentit, Miami representa una oportunitat per a aquells que aposten per aquest procés d’internacionalització, tant pel que pot oferir com a mercat per se, com per aspectes intrínsecs a la pròpia ciutat, port d’entrada als Estats Units i Llatinoamèrica, amb una forta afinitat cultural i idiomàtica.
L’objectiu final de “Miami: Where Worlds Meet” és atraure negoci espanyol cap a Miami, dinamitzant l’economia espanyola, facilitant la internacionalització d’empreses i emprenedors espanyols a Miami i aprofitant, al seu torn, per donar a conèixer l’oferta turística i de turisme de negocis d’aquesta ciutat. La iniciativa es concentra, bàsicament, en sis àrees principals: ciències biològiques / biomèdiques, disseny de modes i arquitectura, aviació i indústria aeroespacial, serveis financers, tecnologia i turisme.

Les accions

  • Identificació del públic objectiu i receptiu al missatge de l’alcalde de Miami i elaboració del llistat de convidats.
  • Convocatòria de perfils empresarials, inversors seleccionats i disseny de l’argumentari de convocatòria (convincent i seductor).
  • Elaboració de diferents comunicats de premsa.
  • Convocatòria de mitjans de comunicació per la presentació de la destinació, tant d’àmbit regional com nacional i internacional. Incloses televisions, agències de premsa i ràdio.
  • Gestió d’entrevistes personals entre l’alcalde de Miami, el president de l’Oficina de Turisme de Miami i la premsa convidada.
  • Organització de la logística de la presentació: venue, protocol, material tècnic, cocktail, servei de fotografia, decoració i tematització, edició de pop-ups i banners, banda de música, etc.
  • Treball conjunt amb l’equip de l’alcaldia de Miami per elaborar l’eix discursiu de la presentació.
  • Assistència a l’alcalde i al seu equip durant el transcurs de l’esdeveniment.
  • Seguiment i control de l’assistència i atenció al públic.
  • Press clipping de l’acció i follow-up amb els inversors i empresaris assistents.

El resultat

Més de 150 persones, entre periodistes, empresaris i inversors presents durant l’acte.
Enfortiment de les relacions comercials i de negoci entre Miami i Espanya. Florida representa gairebé un 40% d’aquestes inversions. Miami és la porta d’entrada de les empreses espanyoles a Llatinoamèrica.
Enfortiment dels llaços institucionals entre Miami i França.
Convocatòria final de més de 30 mitjans de comunicació per la presentació de la destinació, tant d’àmbit regional com nacional i internacional (Agencia EFE, Condenast, EuropaPress, Ejecutivos, Expansión, Telecinco, RTVE, etc.)
Múltiples entrevistes in situ gestionades entre l’alcalde de Miami, el president de l’Oficina de Turisme de Miami i la premsa convidada.
Impacte en la premsa valorat en més de 200.000 € en equivalència publicitària apareixent tant en mitjans nacionals com internacionals.

© aQa 2024. All Images Rights Reserved